Monday, September 19, 2011

Τι α φάει? -- Μακαρόνια με λαχανικά


Υλικά
Σπαγγέτι
Κρεμμύδι
Κόκκινη πιπεριά
Αρακάς
Λάδι
Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι


[οι ποσότητες στα λαχανικά είναι ελεύθερες. Για την κρέμα γάλακτος υπολογίστε μισό φλιτζάνι για μισό πακέτο μακαρόνια. Για το λάδι, χρησιμοποιήστε όσο χρειάζεται για να τσιγαρίσετε τα λαχανικά σας.]

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε[1]. Κόβουμε τα λαχανικά σε πολύ μικρά κυβάκια [2]. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λάδι [3] και στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά και τον αρακά και συνεχίζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν[4]. Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε στο σκεύος νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν [5] περίπου για 20 λεπτά μέχρι να πιούν σχεδόν όλο το νερό. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε την κρέμα γάλακτος για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει με τα λαχανικά και το λάδι τους [6]. Ρίχνουμε όλο το μίγμα στα μακαρόνια [7] και ανακατεύουμε[8]. Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα[9].




No comments: