Monday, September 5, 2011

Τι α φάει? – Ψαρονέφρι στο φούρνο

Αποφάσισα να ξεκινήσω μία σειρά με συνταγές που μου πετυχαίνουν. Μαγειρεύω συνήθως στο φούρνο για να μην χρειάζεται να είμαι “πάνω από την κατσαρόλα” [αυτό με εκνευρίζει]. Οι ποσότητες θα είναι στο περίπου πιο πολύ σαν ιδέα για όποιον έχει κολλήσει και δεν ξέρει “ti a fai” [όπως με είχε ρωτήσει μια φορά ένας συμπαθέστατος σερβιτόρος σε ένα κινέζικο… :D] Επίσης να έχετε υπ’ όψιν ότι δεν είμαι χορτοφάγος.

Υλικά:
Ψαρονέφρι (2 μεγάλα κομμάτια)
Μουστάρδα (4-5 κ.)
Μπαλσάμικο ξύδι (1-2 κ.)
Κόκκινη πιπεριά (μισή ή όση θέλετε)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο (2-3 κ.)



Εκτέλεση:
Βάζουμε λίγο λάδι στο πιρέξ. Σε ένα μπολ ανακατέυουμε τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Βάζουμε το ψαρονέφρι κομμένο σε λωρίδες στο πιρέξ, αλείφουμε με το μίγμα και βάζουμε ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά. Επαναλαμβάνουμε και από την άλλη μεριά. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 150-180 για 1 ½ ώρα τουλάχιστον. Καλή επιτυχία :)



[Το μίγμα πριν και μετά]

[Καλύπτουμε με το μίγμα και βάζουμε λίγη πιπεριά]
[Πρίν και μετά το φούρνο]

No comments: